Zeeuwse vliegdagen 10 en 11 augustus EHMZ

10 augustus 2018

Modelbouw naast echte modellen

Op 10 en 11 augustus zal er in Zeeland tijdens de Zeeuwse Vliegdagen heel veel te zien zijn. Hier staan de radio grafisch bestuurbare modellen eens naast de echte grote modellen op een vliegveld.

Al enkele jaren op rij weet dit evenement meer dan 10.000 bezoekers te trekken, van jong tot oud. Tijdens deze twee dagen is dan ook zowel in de lucht als op de grond enorm veel te zien!

KNVvL aanwezig bij grote Zeeuwse (model) vliegshow

Ook de KNVvL zal dit jaar aanwezig zijn om het publiek te enthousiasmeren voor onze geweldige takken van luchtvaart. Bij diverse piloten, aanwezig met helikopters en vliegtuigen, kan men kennis maken met de modelvliegsport.

Het publieklaten we tijdens deze twee dagen genieten van meerdere shows. Het luchtruim zal daarbij geheel gesloten zijn, waardoor het mogelijk is de verharde startbaan van 1000 meter te gebruiken voor de echte grote modellen en is er alle ruimte voor een geweldige vlucht.

Er hebben zich al enkele piloten gemeld die graag gebruik willen maken van deze geweldige mogelijkheid en daar zijn we erg blij mee!

Dank aan Modelvliegclub Delta

Dat dit kan is te danken aan Modelvliegclub Delta, welke samen met Stichting Evenementen Midden – Zeeland de organisatie van het tweedaags evenement op zich neemt. Naast de bemande luchtvaart is er nu dus ruim aandacht voor de onbemande luchtvaart en zal het luchtruim 4 x per dag gedurende een bepaalde tijd geheel gesloten zijn.
Tijdens deze sluiting veroveren de RC Helikopters en vliegtuigen het luchtruim en zal een commentator live verslag uitbrengen aan het publiek. Dat deze samenwerking een succes is, bleek al uit eerdere edities waarbij Modelvliegclub Delta het publiek wist te vermaken met geweldige shows.

INFO