Vliegclub Middenmeer

De vliegclub Middenmeer is gevestigd op vliegveld Middenmeer in Noord-Holland. De vliegclub biedt momenteel onderdak aan bijna honderd vliegende leden. Vanaf vliegveld Middenmeer wordt gevlogen met lichte categorie vliegtuigen (MLA’s – en verwachten in de nabije toekomst ook LSA toestellen te mogen begroeten) en paramoteurs. Dit zijn veelal een- of tweepersoons vliegtuigen. Op vliegveld Middenmeer staan momenteel ongeveer twintig vliegtuigen gestald. Extra hangaarruimte voor nieuwe vliegtuigen is beschikbaar.

De vliegclub draagt graag haar passie voor vliegen uit en laat zien dat luchtvaart geen hoge drempel hoeft te hebben. Dit met een open en gastvrij karakter maakt het inderdaad mogelijk iedereen kennis te laten maken met vliegen en alles wat daarmee te maken heeft.

De vliegclub is een actieve club welke regelmatig activiteiten voor en met haar leden organiseert en onderneemt. Diverse clubvluchten naar andere velden in Nederland worden ondernomen en ook de landsgrenzen worden regelmatig overschreden met een bezoek aan vele mooie velden elders in Europa (en zelfs daar buiten). Ervaring en kennisuitwisseling wordt hierbij gestimuleerd maar bovenal delen we met elkaar onze passie voor vliegen.

Ook voor bezoekers (zowel vliegend als niet vliegend) organiseren wij regelmatig aktiviteiten. Zo is er onze jaarlijkse opendag (1ste zaterdag van Juni) en zullen er ook met ingang van 2016 diverse fly-ins worden georganiseerd voor vliegers van buiten af.

Iedereen is welkom om eens te komen kijken in Middenmeer en kennis te maken met de vliegclub, het vliegveld en luchtvaart in het algemeen. U bent van harte welkom!

Voor nadere informatie zie de links aan de rechterkant van deze pagina

“Ik dacht altijd dat vliegen alleen voor heel vermogende mensen mogelijk was maar bij vliegclub Wieringermeer hebben ze me laten zien dat dit helemaal niet het geval is. Ik ben nu zelfs bezig mijn vliegbrevet te halen”
– Een aspirant piloot