Airrally VCM 8/7/23

  • 9 juli 2023

Beste allemaal, hierbij het verslag van onze Airrally 2023. We hadden prachtig weer op zaterdag 8 juli op Middenmeer. 9 uur in de ochtend en het is al een drukte van jewelste. Jawel, de Airrally 2023 is begonnen! De deelnemers druppelen binnen en wachten netjes tot precies 1 uur voor take-off en krijgen de opdrachten voorgeschoteld. Beginnen maar! Kaart op tafel, laptop erbij en maar puzzelen, want het maken van een papieren NavPlan valt niet mee!

Kistjes mooi op een rijtje op hun startlocatie..


En de deelnemers beginnen stevig te puzzelen met waar ze nu precies naartoe moeten. Hoe zat t ook alweer met de wind? Hoe krijg ik een coördinaat op de kaart? Zelfs de rekenschijven moesten eraan te pas komen, beste dames en heren!
Men kreeg een uur de tijd om de vlucht uit te zetten. Dit bleek nog een hele opgave. Menig koppel vertrok te laat en kreeg daar uiteraard strafpunten voor.

 

Daar gaan ze.. papiertjes op schoot!

Roger en Hein maakten een mooi team


Door een combinatie van GPS coördinaten, visuele herkenningspunten en koers/afstand combinatie kon de route gemaakt worden. Instinkers door in Skydemon je windcomponent niet uit te zetten leverde toch echt verkeerde foto’s op! Het rondje van 45 minuten werd uiteindelijk door iedereen netjes gevlogen. Onderweg moesten fotos gemaakt worden van objecten die men kon afleiden uit de vragen.


De Jury had nog een stevige job om tot een uiteindelijke uitslag te komen; Hoe hoog is de Ambtenaar en heeft iedereen wel de NOTAM’s gelezen van tevoren? Welke kolommetjes staan er ook alweer op zo’n navplan en heb ik de ETO’s wel goed ingevuld? Wat is de variatie op MM en is die nu Oost of juist West? Ik kan u mededelen dat een avondje navplan opfrissen op een donderdagvond zeer zeker op de agenda komt!

Met kop en schouders boven de rest uitgestoken zijn deze toppers: Maurice en Erwin. Een keurig ingevuld navplan, complete fotoreportage, netjes op tijd vertrokken incl. PPR melding, Notam’s en ingevuld havenregister. Om de prijzenkast wat dynamischer te maken is er gekozen voor een mooie fles rosé die nu eenmaal geen ruimte inneemt in de veel te volle prijzenkast van de PIC…