Vliegclub Middenmeer

Vliegclub Middenmeer is gevestigd op vliegveld Middenmeer in Noord-Holland. De vliegclub telt momenteel ruim 120 vliegende leden. Leden die ofwel hun brevet reeds hebben ofwel hiervoor in opleiding zijn, dat laatste veelal bij de eveneens op vliegveld Middenmeer gevestigde vliegschool Adventure Flights.

Vanaf vliegveld Middenmeer wordt gevlogen met zogenaamde Microlight Aircraft. Dit zijn tweepersoons vliegtuigen met een toegelaten startgewicht van maximaal 472.5 kilogram. Let op: dit is inclusief piloot en passagier, de brandstof en de bagage?! Het gaat bij MLA’s dus om superlichte vliegtuigen, veelal gemaakt van moderne materialen zoals carbonfiber en polyester.

In de hangars op vliegveld Middenmeer staan momenteel zo’n 25 vliegtuigen gestald. Een aantal leden hebben een eigen vliegtuig. Er zijn ook leden die met zijn tweeën, drieën of zelfs vieren een vliegtuig in  gemeenschappelijk bezit hebben. Time-sharing zeg maar. Verreweg de meeste leden vliegen echter in een toestel dat ze voor die gelegenheid huren bij Adventure Flights.

Vanuit de vliegclub worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Vaste prik is de laatste donderdagavond van de maand welke steevast wordt ingevuld met een interessante lezing of een workshop. Daarnaast worden er clubvluchten naar andere velden in Nederland en ver daarbuiten georganiseerd. Gezelligheid, kennisuitwisseling en bovenal veiligheid staan daarbij centraal. Gezamenlijke vluchtvoorbereiding, (de-)briefings en een open cultuur waar het gaat om het bespreekbaar durven maken van potentieel onveilige situaties en ervaringen dragen daaraan bij. Wat we als leden van de vliegclub met elkaar delen? Uiteraard de passie voor vliegen maar zeker ook de wens om vliegen meer te laten zijn dan een individueel gebeuren. Naast activiteiten voor leden werkt de vliegclub daarom ieder jaar ook enthousiast mee aan de organisatie van de “open dag”, welke traditiegetrouw plaatsvindt op de eerste zaterdag van Juni. Op die dag zetten Adventure Flights en de vliegclub samen hun beste beentje voor om bezoekers van heinde en ver te enthousiasmeren voor onze prachtige hobby en ons mooie veld.

Overweegt u zelf te leren vliegen, of bent u al gebrevetteerd en en vliegt u nu ergens anders? Is uw belangstelling gewekt in een vereniging met een prachtig veld, prima stallingsmogelijkheden, een prachtig luchthavengebouw en een actief verenigingsleven? Kom dan eens langs en maak eens kennis. Bijna alle dagen is er wel wat te doen op ons veld. Bellen of mailen kan natuurlijk ook!

Tot ziens op vliegveld Middenmeer – het mooiste veld van Nederland!

Vliegclub Middenmeer
Paul Versteeg, voorzitter
E-mail:Voorzitter Vliegclub Middenmeer

 

“Ik dacht altijd dat vliegen alleen voor heel vermogende mensen mogelijk was maar bij vliegclub Middenmeer hebben ze me laten zien dat dit helemaal niet het geval is. Ik ben nu zelfs bezig mijn vliegbrevet te halen”

– Een aspirant piloot