Lunchen op Vliegveld Grefrath (EDLF)

  • 23 oktober 2022

Na een aantal jaren je vliegbrevet te hebben wil je eens ergens anders gaan lunchen dan in Nederland. Dus eens kijken wat voor vliegvelden liggen er net over de grens om eens ergens te gaan eten. Dwars over Nederland lijkt me wel leuk om te doen. Het is weekend dus veel gebieden welke door de weeks actief zijn zijn nu Cold.
Zaterdag 22 oktober 2022 op tijd op vliegveld Middenmeer. Toestel PH-4V1 gereed gemaakt. Wat is dit er komt opeens een bui aan. Het was voorspeld wisselvallig weer. Dus even wachten. Om 12 uur is het droog en gaan we ons gereed maken. Krijg nog even de vraag als ik afgeleveld ben om even een weer update door te geven. Zo gezegd zo gedaan. Vliegen richting Hoorn en zie daar vanaf de Noordzee richting Enkhuizen regen vallen maar zo weinig dat je er doorheen kan kijken en aan de andere kant de zon schijnen. Dit doorgegeven.

Nadat we door de bui heen zijn gevlogen zien we Almere al liggen. De koers is ZO richting Nijmegen en dan verder naar Venlo om dan de grens over te gaan naar Grefrath. Bij Venlo waren ze druk aan het zweven dus even wat zuiderlijker gevlogen om dan de grens over te steken.

Final 25 ging het over de huisjes heen van Oedt. Je gaat zo laag dat je alles in de tuinen ziet liggen.
Na landingsgeld te hebben betaald €6,- ja je leest het goed ;-)zijn we naar het restaurant gegaan en hebben een heerlijke Fliegerschnitzel gegeten.

 

 

 

 

 

 

Ondertussen loopt het tegen 15:30 aan en zijn we naar het vliegtuig terug gelopen. Om niet weer meteen de grens over te gaan eerst koers naar het NO richting de Rijn en deze gevolgd tot in Nederland. Langen Info had het er druk mee om het verkeer in de lucht goed te begeleiden. Iedereen die zich aanmeld krijgt een Squawk nr 7742.

 

 

 

We kregen op tijd van Langen Info om over te schakelen naar Dutch Mill Info en VFR 7000 weer.
Arhnem kwam ook al in beeld. Bij Deelen waren veel zwevers actief en we zagen nog een zwever achter een vliegtuig omhoog getrokken worden.
Bij Almere hadden we nog goed zicht op de Floriade Expo.
16:45 waren we weer terug op Vliegveld Middenmeer. Zo dat was een mooie vlucht.
Voor nog wat inspiratie, om zelf eens naar dit vliegveld een en terug te vliegen, hieronder nog wat foto’s.
Denk je wat is dit leuk om te doen. Kom eens naar Vliegveld Middenmeer of kijk op Adventure Flights Als je eenmaal in de lucht bent geweest wil je niets anders meer 🙂 Neem een ervaringspakket je krijgt 3 lessen van 60 minuten en dan weet je of het wat is voor je. Geloof me je gaat nooit meer weg 😉