Geslaagde jaarlijkse opschoondag

  • 10 april 2016

Middenmeer, 9 April 2016

Vliegveld Middenmeer is klaar voor het nieuwe vliegseizoen!

Het was weer de jaarlijkse opschoondag op vliegveld Middenmeer. De leden van de vliegclub Wieringermeer waren in grote getale komen opdagen. Om 10:00 uur werd gestart met koffie en gebak waarna beheerder Jan Christiaanse de diverse klussen onder de aanwezigen verdeelde. De volgende klussen stonden op het programma:

De hangaars moesten worden schoon gemaakt. Alle toestellen eruit waarna de bezem en grondig doorheen ging. Dit resulteerde in een mooie bonte verzamling van alle vliegtuigen op het apron.

Ook in het gebouw waren er de benodigde klussen. De ramen moesten worden gelapt. Dat klinkt eenvoudig maar de bovenverdieping vereiste iemand met stevige benen en geen  hoogte vrees. Ook moesten de lampen in het gebouw opnieuw worden opgehangen. Ook een klusje op grotere hoogte. Opvallend was dat ondanks dat het allemaal vliegers waren dat veel toch moeite hebben de ladder op te klimmen.

Buiten moesten er een buxushaag en nog wat boompjes geplant worden. Een hoop graafwerk. Nog groter (en vooral dieper) graafwerk was nodig voor het opgraven van een kabelgoot buiten om een betere internetvoorziening aan te kunnen leggen. Diverse leden hebben zich bijna helemaal ingegraven maar helaas werd de goot niet gevonden. Wordt dus vervolgd.

Voor de inwendige mens werd ook goed gezorgd. Om 12 uur was er een uitstekende lunch met soep en broodjes.

Al met al een zeer geslaagde dag met een fantastische opkomst van leden. Ook was dit een mooie gelegenheid om weer eens met elkaar bij te praten. Aan alle mensen die hebben mee geholpen:

Enorm bedankt voor jullie inspanningen!