100 uur PIC op naar Helgoland (EDXH)

  • 6 oktober 2019

24 augustus was het zover. Het weer zag er de week ervoor goed uit. Richting het weekend werd alsmaar beter. Eindelijk viel alles op zijn plek. De week ervoor alles op orde maken. Navigatieplan, Vliegplan, kaarten, uitwijk mochten we niet kunnen landen op Helgoland.
Vrijdag 23 augustus reeds Vliegplan verzonden. ‘s avonds naar het vliegveld om toestel in orde te maken. Ramen schoongemaakt. Brandstof erin gedaan. Zwemvesten klaar gelegd.
‘s morgens op 24 augustus vertrekken om 09:00 uur oftewel 07:00 UTC. Even naar de FIR bellen om te zeggen dat we gaan vertrekken.
De vlucht gaat via Den Oever over de Afsluitdijk, Harlingen, Ameland en dan naar het oosten en als laatste eiland Wangerooge. Van hieruit draaien we naar 360 koers. excl wind en deviatie correctie. Het is ongeveer 15 over het water. In de verte duiken opeens twee eilandjes op die steeds groter beginnen te worden.
Het zijn er 2 naast elkaar en we moeten het rechter eiland Helgoland Dune hebben. Na ongeveer 150NM en iets meer dan 1,5 uur vliegen staan we aan de grond. Toestel vastmaken met de stormlijnen en landingsgeld betalen in de toren.
Hierna gaan we richting de veerboot die ons naar Helgoland brengt. Dit is ongeveer 15 min varen.
Ons hotel ligt op 5 min loopafstand van het haventje.

Eerst eens even kijken waar we wat kunnen eten. Wat zal het worden, tja een eiland in de Noordzee. Broodje vis hmmm haha.

 

Daarna zijn we lekker gaan wandelen. Naar boven om richting de rotsen te gaan en de kliffen waar de Jan van Genten liggen.
Na dit allemaal gezien te hebben lekker rustig doorgewandeld het eiland rond. Onderweg nog ijsje genomen, wat was het warm.

 

Even terug naar het hotel om bij te komen en dan een restaurantje zoeken om te gaan dineren.
Bij het stadhuis was nog een concert die avond. Gezellige muziek.

 

 

 Nog laatste zonsondergang wandeling gemaakt na het eten.

Die avond Vliegplan in orde gemaakt en verzonden.

25 augustus ‘s morgens op tijd richting het vliegveld. De velden hebben middagrust. Wilden rond 11:30 op Wangerooge landen en dan weer doorgaan richting Hoogeveen.

 

 

Eerst nog een rondje om de eilanden en toen koers 180.
Boven het water horen we nog Frans afscheid nemen van Langen Info. Was net op tijd op Helgoland, want als wij niet waren vertrokken was er geen ruimte geweest om te landen 😉
Rond half 1 waren we op Hoogeveen om daar lekker even te lunchen na de vlucht. Hierna weer door naar Middenmeer.

Zo wat was dit gaaf. Je kijkt er naar uit om de 100 uur te halen en dan is dit toch wel iets moois om te mogen doen. Wat ben ik blij dat ik bij Adventure Flights mijn vliegopleiding heb gedaan. De wereld is prachtig vanuit de lucht. De weidsheid en het idee dat je vliegt, dat geeft echt een kick.

Trekt je dit ook, kom eens naar Vliegveld Middenmeer. Er is altijd wel iemand die je te woord kan staan. We zijn een hele gezellige vereniging en een super vliegacademie.