Circuitvliegen op Vliegveld Middenmeer

  • 2 september 2022

Begon op run-up area 05

Weer opbouwen op run-up area 23

Het eerste toestel voor de strijd om beste circuitvlieger te worden

We schrijven 25 augustus 2022. Het zijn in aanloop naar deze datum spannende en zenuwslopende tijden. Leerlingen gaan extra trainen met hun instructeur/instructrice en gebrevetteerde gaan de puntjes op de i zetten.
We krijgen de dag ervoor het overzicht wie wanneer gaat vliegen en welke leerling met instructeur gaat.
Als eerste gaan moeder en dochter het circuit uit om daarna weer via Sierra, waar Frans staat met porto en stopwatch om te kijken of je recht over Sierra gaat en je 2 minuten call klopt, naar het circuit. Daarna gaat elke 10 minuten een toestel naar boven.

Zowel eigen toestellen als van de vliegschool doen mee.
De wind was even een spelbreker na de eerste 2 vluchten gestart te zijn op baan 05 konden we alles omgooien en vertrekken via baan 23.
Jacqueline was de jury om te zien of iedereen mooi in take-off ging en of je mooie landing maakte.

Ze had voor zichzelf een mooi onderkomen gemaakt op de run-up area. Het was strak blauw en 30 graden.

Ondertussen op het terras was de spanning te snijden.

Het laatste vliegtuig kwam binnen om 20:30 uur. Hierna gingen de juryleden aan de slag. Wie had de meeste punten met take-off, RT en landing gemaakt.
Tijdens de intro werd er verteld, er was één leerling die het dichtste bij de 2 minuten call zat. Melding naar Sierra en over Sierra vliegen 2 min en 3 sec. Toch netjes gedaan. Uiteindelijk was de nr 1 een gebrevetteerde en de nrs 2 en 3 een leerling.

 

 

De bekendmaking uitslag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uiteindelijk werd de winnaar bekend gemaakt maar was helaas niet meer aanwezig en nam de wisselbeker een andere dag in ontvangst. Gefeliciteerd.