Mini Fly-in naar Vliegveld Twente ivm verjaardagsfeestje

  • 4 april 2018

Het is 27 februari als ik zie dat er 30 maart een mini Fly-in op Vliegveld Twente is.
1 jaar geleden is Twente Airport voor het recreatieve vliegverkeer geopend en heet het Vliegveld Twente. We kunnen mits 24 uur van te voren onze landingen oefenen op een kleine baan 😉 zo’n 2,5km lang.
Thuis nog niets verteld maar toch even kijken of het mogelijk is om deze verjaardag mee te maken. Er mogen 30 toestellen komen mits allemaal verschillend. Nou ik ga me aanmelden. 15 maart krijg ik de verlossende mail wij zijn welkom. Natuurlijk reply ik meteen terug om te bevestigen. Wij zijn welkom om te landen tussen 12:00 en 14:00 uur.
29 maart de weersverwachtingen zien er goed uit voor 30 maart. Skydemon de route instellen. Kaart erbij lijn trekken, mocht skydemon uitvallen. In het toestel zit ook nog de Garmin, dus verdwalen doen we niet.
30 maart Havenmeester ‘s morgens een app gezonden we gaan vertrekken tussen 12:00 en 12:30 uur.
Zijn op tijd op het vliegveld. Toestel heeft al gevlogen alleen even bijtanken. Helemaal top. Iphone op mijn rechterbeen skydemon aan. Garmin ingesteld. Kaart bij de hand. Checklist afwerken. Daar gaan we. 05 in gebruik. Bewolking hangt toch niet zo hoog maar 1400ft is goed te doen.
15kts tegenwind maar we hebben de tijd.
Om 13:25 uur staan we naast een andere MLA op Vliegveld Twente.

 

Kijk naar de overkant daar staan al aardig wat toestellen.

Zo eerst een heerlijk kopje thee en krentenwegge. Schuiven gewoon tafel aan en raken met andere vliegers aan de praat. Komen uit Hoogeveen. Dat was bijna om de hoek. 😀
Om 14:00 uur is het zover de taart komt te voorschijn (daar kwamen we natuurlijk voor).

Meiltje gaat de taart aansnijden.

Na heerlijk stukje taart te hebben gegeten, gaan we beginnen met de rondleiding. We lopen naar grote loods waar AELS bezig is boeings te ontmantelen. De onderdelen verkopen zij weer verder. Indrukwekkend om te zien. Kan van de stoelen waar je in zit tot motoren kopen.
Er staat ook een slaapcabine. Iemand maakt al de opmerking 4 wielen er onder je heb caravan.slaapcabine KLM

 

 

 

Yak-52

N13FY North American AT-6A Texan (voorheen PH-NKD)

Yakovlev yak-52 russian airplane

Spotters uit heel Nederland

Stichting Hoogvliegers deed ook Vliegveld Twente aan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo na deze leuke informatieve middag en heerlijke hamburger nog genoten is het tijd om weer terug te gaan naar Middenmeer.
Iedereen begon zich klaar te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 toestellen deden nog een Flyby over ons heen en daarna mochten we naar de baan taxiën.
De wind was nog steeds 05. Dus opstijgen en rond Oldenzaal weer naar het westen.
Onderweg kwamen we nog een voetbalstadium tegen. Op de kaart kijken waar zitten we oh bij Almelo. Wie speelt daar. Google zegt Heracles, ok ook weer wat wijzer geworden.

Dan komen we Kampen tegen zie ik het goed. Ja er liggen tallships en er blijkt kermis te zijn. ‘s Avonds tijdens het weerbericht laten ze een foto zien hoe het weer eruit ziet. Laat het nou net Kampen zijn. Dacht al, komt me bekent voor dat reuzenrad.

 

 

 

 

 

 

 

 

We vliegen verder via de kustlijn van het IJsselmeer en daar is de dijk van Lelystad Enkhuizen. Aan de overkant zien we het bekende Enkhuizen en zijn haven. Afscheid nemen van Dutch Mill en wens ze nog een goede dienst. Zo nu veranderen van frequentie naar Middenmeer.

Na een mooie vlucht met wind in de rug staan we na precies een uur weer aan de grond op vliegveld Middenmeer en staat de volgende al klaar om in het toestel te springen. Op naar volgend jaar ik kijk al uit naar de uitnodiging.