Vlucht over de Keukenhof

  • 29 april 2018

Zondag 22 april 2018

Conny wilde eens de Keukenhof van boven bekijken. Altijd hoor je dat de keukenhof zo mooi is. Nou het weer was stabiel. ‘s Morgens de briefing uitgeprint van Skydemon. Notams doorgelezen. Vliegtas gepakt en kijken of alles er in zit. Check Check.
Om 10:15 uur richting het vliegveld. Avond ervoor keurig al de Havenmeester ingelicht van de vlucht. Toestel de daily check doen. Brandstof genoeg. Om iets over 11.00 uur de lucht in. Boven is het toch wel heiig, maar het zicht is nog goed. Het gaat toch om naar beneden te kijken bij de bollenstreek. Aanmelden bij Amsterdam Information. VFR flight Middenmeer Middenmeer via Lisse altitude 1000ft POB 2.
Eerst nog langs IJburg en daarna zagen we duidelijk de Johan Cruiff Arena.

de brug naar IJburg

Johan Cruiff Arena

Onderweg naar de Keukenhof hoorden wij al dat het al druk begon te worden in de lucht met andere toestellen vanaf Hilversum richting de Bollenstreek. Bij Alphen a/d Rijn kregen we keurig meldingen dat er andere toestellen in de omgeving zaten. Met zijn 2 soms even kijken en jawel we vonden steeds vrij snel het andere toestel. Nou dan was het traffic in site.

Alphen aan den Rijn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na ongeveer 50 min vliegen kwamen we boven de bollenstreek en was de Keukenhof in zicht. Wat een drukte op de parkeerplaats. Het leek in de Keukenhof wel een mierenhoop ;). Wat een mensen.
Nou het was een pracht om te zien al die velden met kleuren. Even de power terug en vliegen met 75kts rustig over de Keukenhof en de bollenvelden.

Pracht en praal in de Keukenhof je zag de mensen lopen

Buiten de Keukenhof begonnen ook de bollenvelden te kleuren

Wat een kleurpatronen in de bollenstreek

Links zie ik een zweefvliegtuig actief zijn wat is dat toch een mooi gezicht als hij in een thermiek komt. Blijven dicht langs de Schiphol CTR en vrij van van het zweefgebied gaan we richting IJmuiden en dan langs de kust naar Egmond aan Zee. Hier kruizen we richting Alkmaar en door naar vliegveld Middenmeer. Voorbij Hoogwoud neem ik afscheid van Amsterdam Information en bedank ze en wens een goede dienst.
Na 1,5 uur staan de wielen weer aan de grond bij Middenmeer. Kopje thee bij Linda en mijn volgende passagier staat al weer klaar. Wat is vliegen toch geweldig!!! Dat allemaal dankzij Adventure Flights