5 jarig bestaan Twente Airport Fly-in

  • 7 april 2022

Op 8 maart 2022 kregen we een flyer onder ogen dat het alweer bijna 5 jaar geleden was dat Twente Airport geopend is voor de GA.
Dit moet natuurlijk gevierd worden.
Nu even kleine geschiedenis:

Donderdag 30 maart 2017 werd Twente Airport officieel geopend voor zakelijk en klein recreatief vliegverkeer. In aanwezigheid van Sharon Dijksma, staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, droeg het Ministerie van Defensie het gezag formeel over aan de provincie Overijssel. Dit was het begin van een nieuw hoofdstuk in de rijke historie van de Twentse luchthaven.
Sinds de opening van Twente Airport is de luchthaven uitgegroeid tot een unieke vestigingsplek voor luchtvaartgeoriënteerde bedrijvigheid, zoals AELS die end-of-life grote vliegtuigen ontmantelt en TKH Airport Solutions die baanbrekende LED-oplossingen voor vliegvelden ontwikkelt.

In de combinatie vliegen, vestigen en testen is Twente Airport een belangrijk onderdeel van Technology Base, de proeftuin voor pionierende bedrijven. Partijen als Twente Safety Campus, Space53, Dynteq en NLR hebben de afgelopen 5 jaar regelmatig gebruik gemaakt van de gesloten test- en demo-omgeving die Twente Airport en Technology Base bieden. Na enkele jaren met tegenvallende financiële resultaten, is het afgelopen jaar een nieuw toekomstperspectief voor Twente Airport ontwikkeld. Hierover zal in 2022 besluitvorming plaatsvinden. Met versterking van onder andere de functie van testluchthaven, meer zakenverkeer en parkeren in combinatie met eenvoudig onderhoud, zijn er kansen om tot een rendabele exploitatie van de luchthaven te komen.

Zaterdag 2 april fly-in

Ter ere van het 5-jarige jubileum wordt er zaterdag 2 april 2022 van 10.00 tot 16.00 uur een speciale fly-in georganiseerd. Zo’n 40 vliegtuigen van vliegclubs uit heel Nederland en Duitsland komen langs om samen met ons het jubileum te vieren.

Nou een fly-in dat laten we ons niet 2 keer zeggen.

Hieronder wat foto’s van deze mooie dag, welke werd bezocht door 5 toestellen vanaf Middenmeer maar nog vele meer zo’n 55 van andere velden uit Nederland en buitenland.

We werden verwelkomt met koffie/thee en een heerlijk gebakje.

Ook werden we getrakteerd op een heerlijke hamburger.

Hieronder kleine galerij van de mooie opkomst. Het parkeren van de toestellen werd strak verzocht door de Marshall.

Waar iedereen vandaan kwam nou zie de mooie vliegbewegingen.

Verdere bronnen:
Up in the sky artikel
RTV Oost artikel
Tubantia artikel
Zoals het bord zegt Tot Ziens maar ook tot snel want wat is dit toch een prachtige baan om te landen