Even dineren op EHTX via een luchtbrug

  • 1 augustus 2022

Het is 5 juni 2022 en er verschijnt een whatsapp bericht op mijn telefoon. Clubavond 30 juni 2022 Let’s fly to Texel. Ok leuk, dan ga je doorlezen oh we gaan pendelen. Dus je brengt een passagier naar Texel en vliegt terug om nog iemand op te halen of ga dan zelf als passagier naar Texel. Wat leuk. Ga ons beiden opgeven om dit mee te mogen maken. We schrijven ondertussen 28 juni en krijgen een naar bericht. Annulering Clubavond 30 juni i.v.m de voorspelde regen(met mogelijk onweer) veiligheid nr 1. Geen probleem, want als we verder lezen gaat het nu 28 juli worden. Nog steeds lang licht. Moeten ons weer inschrijven, want het is nu vakantietijd en zullen wat minder personen kunnen, omdat ze op vakantie zijn of juist meer omdat men vrij is.
25 juli het verlossende bericht it giet oan!
Eerste vluchten staan gepland om 16:00 uur.
Richting 28 juli ziet het weer er goed uit en de wind die er is staat nagenoeg recht op de baan. Nou wat een topdag gaat het worden.
28 juli het is 15:00 uur we pakken onze spullen en gaan richting het mooi vliegveld van Middenmeer. Het is prachtig weer en de toestellen staan al klaar.
Na plaats te hebben genomen in de mooie Sirius van Adventure Flights, wat zijn het toch een prachtige toestellen om in te lessen en zo te vliegen, melden we ons dat we naar baan 05 taxiën. Eenmaal in de lucht melden we ons aan bij DutchMill Info. Een grijns kan me niet ontgaan want ze gaan daar wat beleven. VFR Middenmeer Texel en dan weer VFR Texel Middenmeer etc.
Uiteindelijk gaan zo’n 11 toestellen en 43 personen naar Texel.
Hier worden we onthaald door de o zo vriendelijke Ed. Allemaal op tijd op het veld en om iets over 17:30 kunnen we beginnen met opscheppen van een heerlijk verzorgd buffet.

Na het buffet gaat Ed over de geschiedenis van het vliegveld Texel vertellen. Het loopt ondertussen tegen 19:30 aan en de eerste toestellen gaan zich weer klaarmaken om de luchtbrug op te zetten naar Middenmeer. Wederom krijgt DutchMill Info op een normale rustige avond weer wat werk.
De hangaars zijn aardig leeg op Middenmeer als de eerste terug komt op Middenmeer maar dat zal snel weer veranderen.

Net voor UDP land het laatste toestel op Middenmeer en is iedereen weer veilig terug. Wat een belevenis, kijk al uit naar volgend jaar.

Mede mogelijk gemaakt door Vliegclub Middenmeer, Adventure Flights, Vliegveld Middenmeer en natuurlijk het gastvrije Vliegveld Texel.

Foto’s geleverd door Carl. Ook namens hem bedankt voor het organiseren.