Vliegers Middenmeer doen Fly-In Aopa EHTE aan

  • 9 juli 2018

Het is zaterdag 7-7-18. Het weer, nou daar is niet veel over te zeggen, het is al een tijdje CAVOK.
‘s morgens op tijd naar Vliegveld Middenmeer. We hebben een tijdslot gekregen tussen 10:00-10:15 uur.
Voor ons was nog een lid van VcW, die moest nog eerder weg. Nog 2 toestellen gingen na ons, die hadden het slim bekeken konden wat langer uitslapen ;). Maar toen wij op het vliegveld aankwamen was iedereen al druk bezig met hun toestel in orde te maken.
André had het toestel voor ons al naar buiten gezet. Even de brandstof controleren. Nou beide een jerrycan erin.
Daarna de eerste daginspectie van het vliegtuig. Vliegtuig gereed, nou starten maar.
Nadat de motor wat warmer was rustig richting Run-up Area 05. Daar aangekomen was de motor op temperatuur.
Alles gereed, op naar EHTE.

Wat is het toch mooi onderweg. Via Enhuizen-Lelystad dijk naar de overkant. Daarna richting Swifterband – Wezep de IJssel over en om Deventer heen. Daar is de A1. Deze een stukje volgen tot het containerplein. Hier is Sierra. Aanmelden bij Teuge Radio. Baan 26 is in gebruik. Het is nog lekker rustig. Nou we zijn mooi aan het einde van het tijdslot op Teuge verwelkomt door een follow me car.

Aankomst EHTE

Vliegtuig geparkeerd alle spullen gepakt afgesloten aanmelden bij AOPA stand. De rode loper ligt al klaar kan niet missen 😀 Na ons kwamen nog 2 toestellen vanaf Vliegveld Middenmeer.
Nog even betalen voor de BBQ ‘s middags om 15:30 uur. Krijgen mooi blauw bandje om.

Om 11:30 uur kregen we een welkomswoordje van de voorzitter AOPA dhr. M. Rademaker.

Hierna kwam de fa. PAL-V aan het woord. Wat is het toch een fantastische uitvinding een vliegende auto.
Aandachtig zitten we te kijken naar de filmpjes en luisteren we naar dhr. M. v.d. Bosch. Hij is zeer duidelijk.

 

 

 

Daarna hadden we even pauze. Even rondje lopen tussen de toestellen die ondertussen allemaal geland waren. Prachtig en dat onder een strak blauwe lucht.

Het electrische vliegtuig Alpha Electro van Pipistrel was ook aanwezig.

 

 

 

 

Snel even tussen openstaande deuren doorgekeken stond AutoGyro’s

Zo kom je nog eens ergens in een vliegtuig op een aanhanger 😉

 

 

 

 

 

Om 13:00 uur gaat dhr. J. Komen vertellen over zijn avonturen. Hij heeft hier ook een boek van gemaakt: Ik kan vliegen. Het is geweldig om hem te horen vertellen waar hij allemaal is geweest en hoe is ontvangen.

Toen zijn we even lekker rond gaan kijken bij de stands en naar MAF gewandeld. Deze hadden vanaf 12:00 de ene na de andere rondvlucht. Het was een drukte van jawelste. Gezellige boel, verschillende hangars waren sprekers.

 

Ondertussen begon het richting 15:30 uur te lopen. Nou plekje zoeken op het terras van Take Off. Deze was gereserveerd voor besloten feest. Hey, dat zijn wij 😉
Nou we hebben genoten. AOPA bedankt voor de mooie dag en de heerlijke BBQ en Teuge airport voor de gastvrijheid. Ook al is er geen Fly-In we komen binnenkort weer een keer langs.
Op naar volgend jaar. 6 juli EHSE. Tot dan!!!!!
Ben ik toch blij dat mijn vrouw en ik toch zo Nederland mogen bekijken en dat allemaal dankzij vliegopleiding bij Adventure Flights.

Op de terugweg nog langs Urk gevlogen.

 

 

 

 

 

Hieronder nog wat mooie foto’s van de vliegtuigen die kwamen en gingen, parachutisten die aan het springen waren en zweefvliegtuigen. Tevens een leuk filmpje onderaan met dank aan Arjen Vonk.