Beetje regen en laag hangende bewolking tijdens open dag 2018

  • 8 juni 2018

De aanloop naar de open dag/Fly-in 2018 ziet er goed uit. Tot 2 juni 2018. Om 8 uur ‘s morgens verzamelen in Brasserie Wings voor korte briefing en wat er nog gedaan moet worden.

We zijn met een flinke groep vrijwilligers. Vliegtuigen uit de grote hangaar. Degene die niet gaan vliegen komen op Parking Area 1 te staan en welke wel gaan op Parking Area 2.

 

 

 

Terwijl we hier mee bezig zijn komt het luchtkussen. Voor het tweede jaar verzorgt door Springkussenhuren.info. De kinderen zijn straks weer dol enthousiast. De regen blijft helaas vallen. Tegen 9 uur is de grote hangaar leeg en komen de standhouders aan. Onder toeziend oog van Conny krijgen ze allemaal een plek toegewezen. Wat zijn er veel stands. Van ondernemend Middenmeer zijn er o.a. Dierenspeciaalzaak Boonies, de Opkamer, Thuis Bloemenwinnkel , ook zijn er 2 goeden doelen te weten stichting Hoogvliegers en Fly for Hope (MAF). Modelvliegclub Beaufort7, 2 modelbouwers VMWH en Naval Models, 2 verenigingen die heel belangrijk zijn voor de kleine luchtvaart te weten KNVvL en AOPA en er zijn 2 stands met simulators.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben de flightsimulator club en voor het eerst 31st, dit is een simulator club welke heel groot is. Zij hadden zelfs een echte F16 cockpit mee

Cockpit F16

31st Club was aanwezig met 2 simulator

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buiten staat Zweefvliegcentrum Noordkop en Adventure Flights.

Om 10:00 staat iedereen op zijn plek en kunnen de bezoekers komen. En die lopen ook inderdaad het terrein op. Regen of niet.

Het luchtkussen werd druk gebruikt.

Brasserie Wings is het een drukte van belang. De koffie/thee met heerlijk eigen gemaakte appeltaart vliegt over de toonbank.

Deze is natuurlijk ook buiten deze speciale dag te halen. Voor openingstijden kijk op Brasserie Wings.

 

 

 

 

 

 

 

Het ging na 11 uur gelukkig droog worden en bezoekers bleven maar komen. Helaas door de lage bewolking kon er niet gevlogen worden. De Havenmeester had zo’n 17 inschrijvingen ontvangen, maar ivm slechte weer bleven zij op hun thuisvliegveld.
In de middag zou er een demonstratie van een aerobatic vliegtuig komen. Om 1 uur ‘s middags kwam het slechte nieuws dat deze niet kon komen door de lage bewolking.
Voor de kinderen maakte het niet uit die hadden het grootste plezier op het luchtkussen.

 

Er kwamen diverse media voorbij o.a. Schagen TV zie hier het interview, NH nieuws zie hier het interview en Noordkop Nieuws zie hier het interview. Op 6 Juni stond in CTR Hollandskroon een mooi verslag. Lees hier
Einde van de dag werd er toch nog even gevlogen.

Al met al was het een zeer geslaagde dag voor jong en oud. Is het mooi weer kom eens naar ons vliegveld. Of kijk op onze webcam of er vliegbewegingen zijn.

Met dank aan Jochem deze mooie foto