Zonovergoten Open dag Vliegveld Middenmeer 2019

  • 7 juni 2019

Was het een jaar geleden mistig regen en laaghangende bewolking. Dit jaar was het tegenovergestelde. Bijna strakblauwe lucht en 25 graden en nagenoeg geen wind.
Ben je er niet bij geweest, nou dan heb je wat gemist.

‘s morgens om 8 uur al op de baan om alles in gereedheid te brengen voor de komende bezoekers. Eerst de toestellen naar buiten en wie wilde vliegen die dag werden netjes op een rij gezet naast de sloot of het bietenveld.
De eerste standhouders kwamen ook voordat het laatste vliegtuig de hangaar uit was. Nou we hebben er zin in. Voor 10 uur waren de eerste bezoekers al lekker op het terras aanwezig. Tja, zulke heerlijke eigen gemaakte verse appeltaart van Brasserie Wings, dat laat je niet voorbij gaan. Er werd gefluisterd er staan er 30 klaar, dus laat de bezoekers maar komen.

Tijdens de dag was een live stream op facebook te zien via Adventure Flights.

Op de andere velden in Nederland en over de grens was ook te horen geweest dat er Open dag was op Vliegveld Middenmeer. Zo’n 17 bezoekende toestellen waren gekomen. Bovenin op de foto zijn de bezoekende toestellen mooi opgesteld en de crew werd met een auto opgehaald en naar het vliegveld gebracht.

 

In de grote hangaar waren simclubs, modelbouwers, modelvliegers, vliegclub VCM en SFA vertegenwoordigd.

 

Buiten stonden Adventure Flights, Aircraft Brothers, Zweefvliegcentrum Noordkop en Brattar.

 

 

De modelvliegers konden mooi hun kunsten laten zien gedurende de dag.

 

 

 

 

 

 

Vliegclub Middenmeer had een actie. Elk uur werd een gelukkige getrokken en kon 15 minuten met de clubvoorzitter meevliegen. Jong en oud ging met hem mee de lucht in.

 

Tevens was er een ware verkeerstoren gebouwd vrijdagavond. Al stond hij een beetje scheef (was de bedoeling) ik geloof dat Jan ontzettend genoten heeft daar bovenin. Aan het einde van de dag was zijn stem verdwenen. Zoveel vliegtuigen heeft hij veilig begeleid op de grond en in de lucht

 

 

De brandweer stond strategisch opgesteld naast de windmolen en kon bij een calamiteit zo richting de landingsbaan rijden. Tijdens de dag was het voor jong en oud de mogelijkheid om even in de brandweerauto te kijken, de helmen te passen en achter het stuur zitten.

 

 

 

Het springkussen met het mooie vliegtuig bovenop was ook weer van de partij. Kinderen konden weer met hartenlust springen.

 

 

 

 

HK actueel
Noordkop Nieuws

Hier nog een Vlog door de ogen van een enthousiaste moeder met haar kinderen.

Met dank aan The Flying Dutchgirl een impressie van Open dag.

Hieronder nog een compilatie van de gebeurtenissen die dag.