Fly-In & Opendag 2017

  • 7 juni 2017

Het is vrijdag 2 juni de voorbereidingen zijn al in volle gang door linten te trekken, hekken te plaatsen en het mooie luchtkussen op de juiste plek te zetten.

Tussendoor zijn er nog 2 deltawings aan het vliegen geweest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 3 juni 2017

08:00 iedereen verzamelen in de Brasserie Wings voor een briefing. Vandaag gaat het gebeuren. De vrijwilligers krijgen hun taken toegewezen. We hebben tot 10:00 uur om alles keurig op te gaan stellen. We kijken naar buiten begint donker te worden. Laten we hopen dat het droog blijft. Nou koffie/thee op aan de slag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alles is buiten gezet en de toestellen van de eigenaren die willen vliegen deze dag mooi op een rij geplaatst op Parking Area 2.

Het is 10:00 uur de eerste spetters beginnen te komen. Als dit maar goed gaat. Om 11:00 uur begint het droog te worden en de eerste bezoekers zijn ondertussen al gearriveerd.

 

Het begint steeds warmer te worden en het luchtkussen wordt flink gebruik van gemaakt.

 

 

 

Tijdens de dag kwamen er vliegtuigen uit het gehele land en zelfs één uit België even een kopje koffie met huisgemaakte appeltaart halen in  Brasserie Wings.

Vliegschool Adventure Flights had de primeur met de Stream. Het was voor het eerst dat een vliegtuig van dit type een Nederlands vliegveld aandeed. Het is het nieuwe Ultralight aircraft (aangeschaft door de vliegschool) welke begin volgend jaar gaat komen. Deze werd op vrijdag vanuit Tsjechië gebracht. Tijdens de open dag was zij te bewonderen. Zondagochtend vertrok zij weer naar Tsjechië.

Tijdens de opendag werden diverse demonstraties met een bestuurbare helikopter gegeven. (foto van Pascal van As)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er waren ook modelbouwers aanwezig welke hun kunsten toonden. (foto van Pascal van As)

Als je op de grond alvast wil oefenen dan kon dat met de flightsimulators die in de grote hangar stonden opgesteld. (foto van Pascal van As)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘s Middags kwam de SAR helikopter van de Kooy langs om een demonstratie te geven en bezoekers konden een kijkje nemen in het toestel.
Hierna werd er nog een demonstratie gegeven.

Al met al was het, na het kleine regenbuitje in het eerste uur, een zeer geslaagde dag. Op naar de 13de Fly-In & opendag met wie weet nog veel meer bezoekers vanuit het land en beyond……

Er werden nog diverse interviews afgenomen o.a. door Hollands Kroon Actueel Klik hier en door Noordkop Nieuws klik hier
NH Radio was ook aanwezig en dat is hier te beluisteren.

Voor meer foto’s klik hier