Clubgebouw vliegveld wordt Brasserie Wings

  • 15 mei 2017

Serveren niets is te gek Linda serveert desnoods tot in het vliegtuig wat lekkers.

Linda Harte opent haar Brasserie Wings in het clubgebouw van Vliegclub Wieringermeer, naast Vliegveld Middenmeer aan de Flevoweg.
Twee jaar geleden werd het luchthavengebouw geopend en Linda Harte deed het horecagedeelte al op vrijwillige basis voor de vliegclub. “We zouden het met vrijwilligers gaan draaien, maar die bleken moeilijk te krijgen waardoor we meer dicht waren dan open. Dus heb ik besloten er een eenmanszaak van te maken. Inmiddels heb ik volledige vergunning.” verteld de Heerhugowaardse, die zowel de keuken als de bediening voor haar rekening zal nemen. Ze heeft een ruime ervaring in de horeca, onder meer opgedaan bij De Buizerd in Noord-Scharwoude en de Rijd in Nieuwe Niedorp.
De nieuwe aanpak houdt in dat gebouw nier meer alleen te dienste staat van de vliegers, die er uiteraard wel over blijven beschikken.
Echter, ook passaten die niet door de lucht komen maar over de weg, mogen er worden geholpen aan koffie met huisgemaakt gebak of een lunch, waarvoor de kaart is uigebreid. “Als het hier mooi weer is en er wordt gevlogen, kun je hier mooi op het terras zitten en naar de vliegtuigen kijken” denkt Linda.
Brasserie Wings is van woensdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 20.00 uur en anders op afspraak, bijvoorbeeld voor feesten tot vijftig personen. Een barbecue behoort tot de mogelijkheden. Ook kan er vergaderruimte worden gehuurd; de bovenzaal bied ruimte aan dertig bezoekers.

Kans op rondvlucht
Bij de opening van een nieuwe zaak hoort een speciale actie en daarvoor is een passende vorm gevonden. Wie op de nog resterende zondagen in mei iets komt bestellen in de brasserie, maakt met de kassabon kans op een rondvlucht boven de Wieringermeer.

 

Voor meer informatie kijk op Brasserie Wings